Welkom bij de Dutch VR Awards

 

Op 9 maart 2017 zijn voor de eerste keer de Dutch VR Awards uitgereikt voor de beste VR en AR projecten van Nederlandse bodem. Dit gebeurde tijdens de Virtual Revolutions 2017. Prijzen werden gegeven in vijf categorieën. Daarnaast kon het aanwezige publiek stemmen voor een extra “vakgenoten” prijs.

Dutch VR Awards 2017 the eye prijzen

 

Dit zijn de winnaars van het “gouden oog”:

 

Categorie 1 - Immersieve VR 360 video producties

Ashes to Ashes door Submarine Channel met 100 punten
Jury: Het is ongelofelijk moeilijk om een dergelijke complexe cineastische 360 video productie in “1 take” op te nemen maar het resultaat is dan ook verbluffend!

Ashes to Ashes door Submarine Channel

Dutch VR Awards 2017 voor Ashes to Ashes van Submarine Channel

 

Categorie 2 - Games & Apps voor VR en AR headsets

Landfall door Force Field met 97 punten
Jury: Dit is de eerste VR game van Nederlandse bodem dat we gezien hebben dat de hoogwaardige beleving van een Playstation of Xbox game haalt!

Dutch VR Awards 2017 winnaar Landfall door Force Field

 

Categorie 3 - VR en AR Innovaties

Corpus VR door  inMotion VR met 92 punten
Jury: Corpus VR is een unieke platform voor fysiotherapeuten, neurologen en hun patiënten om enerzijds via gedegen meting en anderzijds via gamification het revalidatie proces van bewegingsklachten op een leuke manier te versnellen.

Dutch VR Awards 2017 winnaar Corpus VR door  inMotion VR

 

Categorie 4 - VR en AR marketing campagnes

THE AUDI A4 EXPERIENCE door DigitasLBI Amsterdam met 82 punten
Jury: Het is ontzettend knap dat vanuit Nederland een kwaliteitsniveau voor VR wordt gehaald dat ingezet wordt door een wereldwijd bekend merk, werkelijk een Nederlands voorbeeld van voorsprong door techniek!

Dutch VR Awards 2017 winnaar THE AUDI A4 EXPERIENCE door DigitasLBI Amsterdam

 

Categorie 5 - VR en AR Studentenprojecten

ToyBoxing door Koen Damen met 97 punten
Jury: Een studentenproject dat de creativiteit laat zien om via technisch slimme oplossingen de virtuele wereld te verbinden met de werkelijke wereld om conditietrainingen veel leuker te maken.

Toyboxing

Dutch VR Awards 2017 winnaar ToyBoxing door Koen Damen

 

Extra: de vakgenotenprijs

En tenslotte, de vakgenotenprijs werd na een spannende stemming onder het publiek gewonnen door VR data visualization for cancer research door DEMCON nymus3D.

Dutch VR Awards 2017 winnaar VR data visualization for cancer research door DEMCON nymus3D

 

Meer foto's staan op onze Facebook Pagina.


Dutch VR Awards 2017

 

Prijzen worden uitgereikt voor de volgende categorieën:

 

Games & Apps voor VR en AR headsets

De toekomst voor virtual reality games and apps ziet er rooskleurig uit met zoveel grote partijen die zich richten op deze nieuwe markt. Wij reiken een VR Award uit voor de beste VR/AR games en apps van Nederlandse bodem.


Immersieve VR 360 video producties

Met de komst van steeds meer camera's om 360 graden video's op te nemen, verschuift de focus bij het maken van 360 video video's van de techniek naar de inhoud. En daarmee meer naar het realiseren van geweldige cinematische VR ervaringen. We reiken een VR Award uit voor de beste 360 graden video productie die in Nederland is gemaakt.


VR en AR marketing campagnes

Zowel Virtual Reality als Augumented Reality zijn geweldige innovaties om op een nieuwe manier allerlei marketing en sales campagnes te ondersteunen. Wij reiken een VR Awards uit voor de Nederlandse marketing campagne met de beste toepassing van VR of AR.


VR en AR Studentenprojecten (Dutch VR Young Talent Award)

Bij met name studenten Games Design, ICT of Media zien we in toenemende mate belangstelling voor stages en afstudeerprojecten op het gebied van VR en AR. Maar ook bij andere studies zoals architectuur of psychologie zien we bijzondere VR en AR toepassingen. Deze kunnen zowel software als hardware componenten omvatten. Als aanmoediging voor al deze studenten reiken we een VR Young Talent Award uit voor het beste studentenproject in Nederland.


VR en AR Innovaties

Uit goed R&D komen in toekomst nieuwe ontwikkelingen en toepassingen. Het kan hierbij gaan om zowel technisch onderzoek (software en/of hardware) als nieuwe toepassingen van VR en AR. We reiken een VR Award uit voor het beste innovaties in Nederland op het gebied van VR en AR.

 

Extra prijs door vakgenoten

Verder wordt er een vakgenoten prijs uitgereikt. Hiervoor maakt de jury een selectie uit alle ingezonden projecten. De geselecteerden krijgen tijdens de award-ceremonie op 9 maart een mogelijkheid om hun project te "pitchen" voor de andere genodigden. De winnaar wordt hierna gekozen via een stemming onder alle aanwezige "vakgenoten".