Entries for the Dutch VR Awards 2017


Immersive VR 360 video productions

Ashes to Ashes


ID
38
Submitted to Category
Immersive VR 360 video productions
Project Title
Ashes to Ashes
Project Client
Project Description
ASHES TO ASHES is een surrealistische tragikomedie in virtual reality die op het eerste gezicht lijkt te gaan over een aparte familie die wordt opgezadeld met de laatste bizarre wens van hun pas overleden grootvader. Door de ogen van de overledene - de urn met zijn as - zien we kleurrijke personages die stuk voor stuk in hun eigen werkelijkheid lijken te leven. Deze korte virtual reality-film geeft een uniek perspectief op een stel bizarre familierelaties met ruzies die elk moment kunnen escaleren. Als stille getuige zien we hoe elk familielid onder valse voorwendselen het beste voor zichzelf probeert te verkrijgen. Als je wat verder kijkt, dan zie je dat ASHES TO ASHES ook gaat over het maken van een virtual reality film. Het is een ervaring waarin de kijker uitgedaagd wordt om onderscheid te maken tussen wat echt is en wat niet. Ashes to Ashes neemt de kijker mee in een visueel spectaculaire en gedurfde ‘one-taker’ door verschillende droomwerelden waarmee we het potentieel van cinematic Virtual Reality in haar volle glorie laten zien. Uiteindelijk gaat ASHES TO ASHES over kiezen voor jouw eigen realiteit – jouw verbeelding, jouw wereld.

‘Als Woody Allen en Jim Jarmusch samen een VR film zouden maken dan zou Ashes to Ashes het resultaat zijn’. (Canaan Ruben, Producer jaunt VR)

http://www.submarinechannel.com/virtualreality/ashes-to-ashes/
Project Motivation
Doelstelling: Drie regisseurs afkomstig uit drie verschillende disciplines – Film, Theater, Virtual Reality - bundelen hun krachten en kennis met als doel een kwalitatief hoogstaande cinematic VR ervaring maken die het nieuwe medium vooruit helpt.

Werkwijze: Het door de gelauwerde film- en TV-scenarist Anne Barnhoorn geschreven scenario vormde een goed uitgangspunt, maar was nog niet voldoende toegeschreven op VR. Het drietal heeft het script daarom flink bewerkt om geschikt te maken. Dit gezamenlijke doel schiep een band waarin het drietal hun ego’s voor even opzij zetten en elkaars expertise de ruimte te gaven om zo de best mogelijke cinematic VR ervaring te creëren. Dat Steye Hallema (VR regisseur) al meerdere VR films had geregisseerd was een belangrijke bijdrage om er vertrouwen in te hebben dat sommige ideeën wel of niet gingen werken in VR. De ervaring van Ingejan Ligthart Schenk (theater) met het regisseren van grote groepen mensen zorgde ervoor dat we met vertrouwen het avontuurlijke pad konden kiezen om de film in één take op te nemen. Jamille van Wijngaarden haar gevoel voor stijl en ervaring op de set zorgde voor de ontelbare puntjes op de i. Daarnaast is deze film ook een samenwerking van veel verschillende technische partijen zoals JauntVR, Forcefield, We make VR en Big Orange. Hierdoor hebben we onder leiding van producent Submarine Channel een technisch hoog niveau kunnen bereiken.

Resultaten: Ashes to Ashes is op veel fronten goed gelukt. Deze VR ervaring bundelt de kracht van film, theater en VR tot een unieke eindresultaat – iets wat nog niet eerder gebeurde in VR land. Ashes to Ashes stuwt het medium voorwaarts zonder ontoegankelijk te worden. De film zit vol met vondsten die gebruik maken van de kracht van het nieuwe medium. Daarnaast heeft de film een netwerk van producerende, technische en creatieve partijen gecreëerd wat goed is geweest voor de Nederlands VR scene.

Vernieuwing: De film is een visueel spektakel door de fantastische vondsten en special effects. Maar vooral vernieuwend is de manier waarop het verhaal verteld wordt. Het gaat voorbij aan film en aan theater. De scenes vloeien op een dromerige manier in elkaar over, verrassen de kijker maar blijven het verhaal ook voortstuwen. Dit is het soort producties dat de wereldwijde (cinematic) Virtual Reality scene nodig heeft om volwassen te worden.

URL with more info / demo / video
Private URL
Name
Corine Meijers
Company
Submarine Channel

All entries approved:Immersive VR 360 video productions

Aerial
Ashes to Ashes
De Dementiebril
De List
Holmatro 360 Extrication Experience
Huawei Connected Europe
Mindscapes
Nest experience Zwitserland
NS Flirt 360 Virtual Reality Tour
Philips Sleep VR
Project Orpheus VR Experience
VR-ambulance experience
VR-eetstoornis


Games & Apps for VR headsets

Beat the Street
Descend: The Vertigo Game
Din VR-Experience
Erasmus Spectaculis
Green Bubbles: Project Dive
It's Snowdown!
Landfall
VR data visualization for cancer research
WegWijsVR


VR and AR Innovations

120m Superyacht for Oculus and Cardboard
360° Livestream van Mysteryland 2016
Aegon Virtual Reality Candidate Experience Journey
Corpus VR
De Pokemon Go case die Capitola VR maakte met de Hololens (Mixed reality) (beste viral).
Global WebVR Hackathon
Het FARO huis van dfab VR
HoloLens integratie met MotionBuilder voor Motion Capture en Visual Effects productie
INTERU_PSY
Koninklijke Marine gebruikt virtual reality voor opleiding en training
Mobile outdoor VR made posible
Musica Nova: VR Museum
SENSIKS Sensory Reality Pods
SmARt Manuals
Smart2VR app platform cases
Swingline
The VR Room
VR service training via HTC vive and Powerwall
vrij draadloos lopen
`VPRO Medialab is wondering, is it time for the HoloLens?`


VR and AR marketing campaigns

Frico's Virtual Cheesemaster Experience
Functional Planting
Herleef Huize Bergen
Shell Subsurface and Well VR Experience
THE AUDI A4 EXPERIENCE A VIRTUAL REALITY APP THAT LETS YOU EXPERIENCE WHAT THE NEW AUDI A4 ACTUALLY FEELS LIKE BEFORE IT’S EVEN THERE.
THE LOOP - LAUNCHING THE ONEPLUS 3
TommyXGigi Collection in 360°


VR and AR Student Projects

AR Kabouterroute
Descend: The Vertigo Game
Gesprekstraining
Green Bubbles: Project Dive
Magritte VR
OOGenBLIK Ruimtelijke pre-oriëntatie in het belang van angstreductie - MasterThesis ter afronding Master-studie Zorgmanagement bij iBMG van de Erasmus Universiteit Rotterdam
RAD
Stamboom
ToyBoxing
VR Squared - Virtual Reality Verkeers Regelaar
VR-Recruitment
Welcome to The Desert of The Real
XSTNCESponsors Dutch VR Awards