Entries for the Dutch VR Awards 2017


Immersive VR 360 video productions

NS Flirt 360 Virtual Reality Tour


ID
75
Submitted to Category
Immersive VR 360 video productions
Project Title
NS Flirt 360 Virtual Reality Tour
Project Client
NS Talent & Organisatieontwikkeling, Andre Nouwens
Project Description
De Flirt 360 Virtual Reality tour is een intern trainingsprogramma van NS voor treinpersoneel (machinisten, technici, schoonmakers, conducteurs en veiligheidspersoneel) gericht op nieuw materieel (treinstellen).

Het trainen van treinpersoneel voor nieuw materieel (treinstellen) is duur, en kost veel tijd, want op locatie in een fysiek treinstelsel.
Daarom wilde NS graag de mogelijkheden van VR als een medium verkennen om haar interne trainingsprogramma te vernieuwen. De aanschaf van de Flirt, een nieuwe state-of-the art trein, was daarvoor de perfecte aanleiding.

Idee:
In aanvulling van de keuze voor VR als medium (om de complexiteit van logistiek en fysieke aanwezigheid te overkomen), moest het trainingsformat ook zorgen voor voldoende aandacht en betrokkenheid van de training-deelnemers. Daarvoor is gekozen om de informatieve content te combineren met gamification-elementen, om zo juiste combinatie tussen intrinsieke en extrinsieke motivatie te bereiken.

Executie:
De NS Flirt 360 Virtual Reality Tour biedt NS-personeel een volledig interactieve wereld waar de Flirt en al haar state-of-the-art features ontdekt kunnen worden. Een heldere voice-over, een intuïtieve navigatie en een awards-systeem gebaseerd op te behalen badges zorgt voor maximale immersie en informatieoverdracht. Door het gebruik van hoge-resolutie 360 video en fotografie een zeer natuurgetrouwe beleving van de Flirt.
De NS Flirt 360 Virtual Reality Tour werd aangeboden via native iOS en Android-apps, te downloaden via een interne site die alleen bereikbaar was voor NS-personeel. Voor een optimale beleving kreeg het overige NS-personeel bovendien een NS Flirt branded cardboards.

Resultaat:
De pilot voor het treinpersoneel is zeer succesvol verlopen. De training voor de Flirt kon voltooid worden in slechts 2 dagen, in plaats van de gebruikelijke 3 dagen benodigd voor de fysieke trainingsmethode.
Daarnaast is de NS Flirt 360 app 3.535 keer gedownload door het overige NS-personeel. Gemiddeld gebruikten deze downloaders de app voor 9:35 minuten, en werd door het overgrote deel alle aanwezige content bekeken.
53% van de gebruikers kwam bovendien terug voor een tweede sessie, voor zichzelf, of om de Flirt te introduceren bij een collega.

NS heeft op basis van deze pilot besloten om e-learning en VR in het bijzonder op grotere schaal te gaan toepassen in het interne trainingsprogramma’s.
Project Motivation
Een dappere keuze om te pionieren in e-learning via VR die zich heeft uitbetaald: een basis voor de vernieuwing van trainingen binnen NS gecombineerd met veel enthousiasme binnen alle lagen van de organisatie.

Met de Flirt 360 Virtual Reality tour heeft NS succesvol VR ingezet als medium om haar interne trainingsprogramma te vernieuwen. Het NS-personeel kreeg de mogelijkheid om via een volledig interactieve wereld gevuld met high-res 360 video en fotografie de nieuwe Flirt-trein in optima forma te leren kennen. Een heldere voice-over, een intuïtieve navigatie en een awards-systeem gebaseerd op te behalen badges zorgt voor maximale immersie en informatieoverdracht. Met 5035 downloads in de eerste 2 weken, en een gemiddelde gebruiksduur van bijna 10 minuten was deze kennismaking een groot succes.
URL with more info / demo / video
http://awards.digitaslbi.nl/2017/dutchvrawards/nsflirt360
Name
Hanny van Hout
Company
DigitasLBi Amsterdam

All entries approved:Immersive VR 360 video productions

Aerial
Ashes to Ashes
De Dementiebril
De List
Holmatro 360 Extrication Experience
Huawei Connected Europe
Mindscapes
Nest experience Zwitserland
NS Flirt 360 Virtual Reality Tour
Philips Sleep VR
Project Orpheus VR Experience
VR-ambulance experience
VR-eetstoornis


Games & Apps for VR headsets

Beat the Street
Descend: The Vertigo Game
Din VR-Experience
Erasmus Spectaculis
Green Bubbles: Project Dive
It's Snowdown!
Landfall
VR data visualization for cancer research
WegWijsVR


VR and AR Innovations

120m Superyacht for Oculus and Cardboard
360° Livestream van Mysteryland 2016
Aegon Virtual Reality Candidate Experience Journey
Corpus VR
De Pokemon Go case die Capitola VR maakte met de Hololens (Mixed reality) (beste viral).
Global WebVR Hackathon
Het FARO huis van dfab VR
HoloLens integratie met MotionBuilder voor Motion Capture en Visual Effects productie
INTERU_PSY
Koninklijke Marine gebruikt virtual reality voor opleiding en training
Mobile outdoor VR made posible
Musica Nova: VR Museum
SENSIKS Sensory Reality Pods
SmARt Manuals
Smart2VR app platform cases
Swingline
The VR Room
VR service training via HTC vive and Powerwall
vrij draadloos lopen
`VPRO Medialab is wondering, is it time for the HoloLens?`


VR and AR marketing campaigns

Frico's Virtual Cheesemaster Experience
Functional Planting
Herleef Huize Bergen
Shell Subsurface and Well VR Experience
THE AUDI A4 EXPERIENCE A VIRTUAL REALITY APP THAT LETS YOU EXPERIENCE WHAT THE NEW AUDI A4 ACTUALLY FEELS LIKE BEFORE IT’S EVEN THERE.
THE LOOP - LAUNCHING THE ONEPLUS 3
TommyXGigi Collection in 360°


VR and AR Student Projects

AR Kabouterroute
Descend: The Vertigo Game
Gesprekstraining
Green Bubbles: Project Dive
Magritte VR
OOGenBLIK Ruimtelijke pre-oriëntatie in het belang van angstreductie - MasterThesis ter afronding Master-studie Zorgmanagement bij iBMG van de Erasmus Universiteit Rotterdam
RAD
Stamboom
ToyBoxing
VR Squared - Virtual Reality Verkeers Regelaar
VR-Recruitment
Welcome to The Desert of The Real
XSTNCESponsors Dutch VR Awards