Entries for the Dutch VR Awards 2017


VR and AR Innovations

SENSIKS Sensory Reality Pods


ID
70
Submitted to Category
VR and AR Innovations
Project Title
SENSIKS Sensory Reality Pods
Project Client
Sensiks Sensory Reality Pods
Project Description
De SENSIKS belevingscabine is ontwikkeld in samenwerking met o.a. Baltan Laboratories, TNO, TU Delft en stimuleert zeer uiteenlopende realistische ervaringen. Denk aan een virtual reality ervaring van in de verte voorbij glijdende masten van zeilboten, gadegeslagen vanaf een prachtige baai in Griekenland, of het geluid van krekels bij een ondergaande zon in de glooiende heuvels van Toscane. De cabine synchroniseert licht, beeld, geluid, temperatuur, wind, geur en trilling om een virtuele wereld neer te zetten als nooit tevoren. Alle zintuigen worden aangesproken, waardoor je werkelijk zult ervaren ergens anders te zijn. Het biedt toepassingen op gebied van health, wellness, entertainment en meer. Denk bijvoorbeeld aan 6D home cinema en gaming.

Verschillende multi-sensorische ervaringen zijn reeds ontwikkeld, zo ontwikkelde Wijdoendingen onder ondere realistische virtuele ervaringen in een regenwoud, strand en een wild safari ervaring.

Door concentratie- en ademhalingsoefeningen kan jij zelf de omgevingen veranderen en aansturen.

De belevingcabine wordt met succes ingezet bij onderzoek voor het verwerken van trauma’s, de behandeling van dementie en meer.

Naast een geweldige techniek is de belevingscabine ook nog duurzaam. De cabines zijn volledig CNC gefreesd van de meest duurzame materialen zoals Bamboe, Bio-based MDF of ECO-boards.

Wijdoendingen schept met SENSIKS volledige ‘Sensory Reality Experiences’ en gaat dus een stap verder dan virtual reality of augmented reality.
Project Motivation
SENSIKS prikkelt al jouw zintuigen om lichaam en geest te ontspannen óf juist te stimuleren. Er bestond nog geen enkele toepassing die alle zintuigen prikkelt, tot nu toe. SENSIKS past uiteenlopende technieken toe in een compacte cabine. Zo kunnen uiterst realistische belevingen gecreëerd worden. Het resultaat: je bent even helemaal los van de dagelijkse werkelijkheid…

We willen met SENSIKS impact maken op het menselijk welzijn door technologie en creativiteit bij elkaar te brengen.

De technologie van SENSIKS wordt met succes ingezet bij onderzoek behandeling van stress, voor het verwerken van trauma’s en de behandeling van dementie. Doordat SENSIKS alle zintuigen aanspreekt en een volledige realistische beleving op maat voor de cliënt kan worden gecreëerd is de technologie het medium bij uitstek voor een effectieve behandeling.

Wijdoendingen ontwikkelde hiervoor bijvoorbeeld een multi-sensorische beleving voor de verwerking van specifieke oorlogstrauma’s. Waaronder een beleving waarin men onder vuur wordt genomen in een nachtelijk bos. De geur van buskruit vult je neusgaten, de wind, het geluid en warmte van bominslagen in de virtuele omgeving zijn voelbaar. De ervaring werd gekoppeld aan virtuele EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) training, een bewezen effectieve therapie die kan worden toegepast bij het verwerken van nare en ingrijpende ervaringen zoals een oorlogstrauma.

Een compleet nieuwe productcategorie binnen de Health, Wellness & Entertainment industrie: modulaire belevingscabines voor professioneel- en thuisgebruik.

Sensory Reality toepassingen worden een onderdeel van ons leven. Ons product is een multi- sensorische interactieve belevingscabine waarmee iedereen ervaringen kan beleven en ontwikkelen.

INTERACTIEF
De SENSIKS cabine is middels biometrische sensoren gekoppeld aan de HRV (Hearth Rate Variabality), huidgeleiding en ademhaling. Door concentratie- en ademhaling oefeningen kan de gebruiker de omgevingen laten veranderen en aansturen.

MODULAIR EN DUURZAAM
De belevingscabines zijn volledig modulair van opzet en worden 100% digitaal geproduceerd van de meest duurzame materialen zoals bijvoorbeeld Bamboe, Valchromat of Eco boards. Hiermee lopen wij in de pas met de 4e industriële revolutie met als belangrijkste pijlers het produceren van duurzame maatwerkproducten tegen betaalbare prijzen door intelligent gebruik van materialen, techniek en design.

Na een lange periode van ontwikkelen, testen, aanpassen, nieuwe kennis gebieden inbrengen was eind 2016 een volledig werkend model een feit!

Lees meer over SENSIKS:
http://www.wijdoendingen.nl/case_sensiks.php
http://www.sensiks.com/
URL with more info / demo / video
http://www.wijdoendingen.nl/case_sensiks.php
Name
Cyril De Vroom
Company
Wijdoendingen B.V.

All entries approved:Immersive VR 360 video productions

Aerial
Ashes to Ashes
De Dementiebril
De List
Holmatro 360 Extrication Experience
Huawei Connected Europe
Mindscapes
Nest experience Zwitserland
NS Flirt 360 Virtual Reality Tour
Philips Sleep VR
Project Orpheus VR Experience
VR-ambulance experience
VR-eetstoornis


Games & Apps for VR headsets

Beat the Street
Descend: The Vertigo Game
Din VR-Experience
Erasmus Spectaculis
Green Bubbles: Project Dive
It's Snowdown!
Landfall
VR data visualization for cancer research
WegWijsVR


VR and AR Innovations

120m Superyacht for Oculus and Cardboard
360° Livestream van Mysteryland 2016
Aegon Virtual Reality Candidate Experience Journey
Corpus VR
De Pokemon Go case die Capitola VR maakte met de Hololens (Mixed reality) (beste viral).
Global WebVR Hackathon
Het FARO huis van dfab VR
HoloLens integratie met MotionBuilder voor Motion Capture en Visual Effects productie
INTERU_PSY
Koninklijke Marine gebruikt virtual reality voor opleiding en training
Mobile outdoor VR made posible
Musica Nova: VR Museum
SENSIKS Sensory Reality Pods
SmARt Manuals
Smart2VR app platform cases
Swingline
The VR Room
VR service training via HTC vive and Powerwall
vrij draadloos lopen
`VPRO Medialab is wondering, is it time for the HoloLens?`


VR and AR marketing campaigns

Frico's Virtual Cheesemaster Experience
Functional Planting
Herleef Huize Bergen
Shell Subsurface and Well VR Experience
THE AUDI A4 EXPERIENCE A VIRTUAL REALITY APP THAT LETS YOU EXPERIENCE WHAT THE NEW AUDI A4 ACTUALLY FEELS LIKE BEFORE IT’S EVEN THERE.
THE LOOP - LAUNCHING THE ONEPLUS 3
TommyXGigi Collection in 360°


VR and AR Student Projects

AR Kabouterroute
Descend: The Vertigo Game
Gesprekstraining
Green Bubbles: Project Dive
Magritte VR
OOGenBLIK Ruimtelijke pre-oriëntatie in het belang van angstreductie - MasterThesis ter afronding Master-studie Zorgmanagement bij iBMG van de Erasmus Universiteit Rotterdam
RAD
Stamboom
ToyBoxing
VR Squared - Virtual Reality Verkeers Regelaar
VR-Recruitment
Welcome to The Desert of The Real
XSTNCESponsors Dutch VR Awards